tt_grey

cc

Norikazu Ogawa

 
 
 
 
Ogawa

 

‘Al voor mijn geboorte was mijn omgeving er één van pottenbakken, aarde en vuur. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend om dit beroep te kiezen.

Op dit moment maak ik vooral creaties van klei, maar het leukste aan pottenbakken is uit te zoeken op welke manier het aardewerk zich kan manifesteren, afhankelijk van de (natuurlijke) materialen die voorhanden zijn. Er wordt ook wel gezegd dat een aardewerk schaal of kom het kostuum is van een gerecht. Natuurlijk gebruiken we ze ook om van te eten. Het is mijn bedoeling om producten te maken die direct opgemerkt worden, zonder dat ze te opvallend zijn.

Iets anders dat ik ook interessant vind, zijn ikebana schalen. Voor mij zien die er toch anders uit dan ander aardewerk. Naast hun vorm krijgen de schalen een bepaalde uitstraling door het gebruik van glazuur. Ook krijgt elke schaal een eigen karakter wanneer die bewerkt wordt.

Ik leer nog elke dag wat bij, en zou voor altijd door willen gaan met wat ik doe.

Voor mij is Nederland in één woord het land van ‘design’. Ik heb nooit voor ontwerpen geleerd en de technische kant snap ik niet, in werkelijkheid weet ik ook niet veel van Nederland af, maar ik ben heel erg geïnteresseerd in design. Als ik naar Nederland zou kunnen gaan, zou ik die dingen kunnen ervaren en overbrengen in mijn keramiek.’

Voor verkoop informatie klik hier.

1965 Geboren in Shigaraki
1988 Cursus industrieel werken in Kyoto afgerond
1989 Cursus pottenbakken in Shigaraki afgerond
Gaan werken bij Hishimitouen
1990 Groepsexpositie bij Hyakkaten in Nihonbashi
1992 Groepsexpositie bij Ando Gallerij in Osaka
Hierna nog vier keer groepsexposities
1993 Zelfstandig Utsutsumitsu opgericht, tegelijkertijd ontslag bij Hishimitouen
2001 Individuele expositie bij Shigaraki Gallerij, vier keer herhaald
Shigaraki Touki Sougouten
2006 Individuele expositie bij Hitamuki West in Kyoto, drie keer herhaald.